Collega’s

Benieuwd wat onze huidige toppers vinden van Elcee...

Ontmoet je toekomstige collega’s


Natascha
Functie: Commercieel medewerker Lagertechniek

Wat maakt deze functie zo leuk?
Een functie met een diversiteit aan werkzaamheden van zowel verkoop- als inkooptaken. Afwisselend werk, geen dag is hetzelfde en ondanks de enorme groei is er nog steeds een informele sfeer en ruimte voor eigen initiatieven.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Om de bestaande en nieuwe relaties iedere dag weer het gevoel te kunnen geven dat zij bij Elcee aan het juiste adres zijn voor een goede service, kwaliteit, prijs en levertijd. Service-gericht werken opdat zij kunnen bouwen op onze expertise en in Elcee een betrouwbare partner zien.

Wat vind jij de leukste onderdelen/projecten bij Elcee?
Elcee levert bij zeer diverse bedrijven. Van de Koninklijke Marine tot de machinebedrijfjes om de hoek. Zo ook worden onze glijlagers ingezet als onderdeel van windturbines, in de scheepvaart tot in agrarische machines. Projecten komen in mijn functie minder vaak voor.

Hoe lang werk je al bij Elcee?
In 2018 alweer 25 jaar.

Tessa, Jan Willem, Sylvia en Gerard
Afdeling: Gietwerk & Smeedwerk

Wat vinden jullie zo leuk aan jullie functie/afdeling?
Tessa: De betrokkenheid van een dossier van A tot Z. We beginnen met de aanvraag van de klant en eindigen met de verzending van de producten en zijn hierdoor dus goed op de hoogte van de status van een dossier.
Jan Willem: Het klantcontact en de diversiteit aan producten.
Sylvia: Wat het zo leuk maakt is dat je je eigen dossiers hebt en daardoor erg betrokken bent bij je klanten. Daarbij ook de diversiteit aan werkzaamheden en veel contact met leveranciers en klanten.
Gerard: Het contact tussen de fabrieken in China en de klanten.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Tessa: Geen enkele dag is hetzelfde. Ieder uur ben ik met verschillende dingen bezig. We hebben met veel verschillende partijen contact en zijn daarom de spil in het web. Een andere uitdaging is het meedenken in de behoefte van de klant.
Jan Willem: Er elke dag weer voor zorgen dat klanten tevreden zijn en door pro-actief meedenken met je accountmanagers de omzet te verhogen.
Sylvia: Ervoor zorgen dat offertes worden omgezet in orders.
Gerard: Ondanks de afstand en het verschil in denkwijze van de producent(en), toch op tijd en een goede service leveren aan de klant

Hoe lang werk je al bij Elcee?
Tessa: 5,5 jaar
Jan Willem: Ruim 8 jaar
Sylvia: Bijna 8 maanden in dienst
Gerard: 10 jaar


Niels, Lukas, Vincent, Niels en Natascha
Afdeling: Commerciële Binnendienst Lagertechniek en Hijs- & hefmiddelen

Wat is je functie en wat maakt deze functie zo leuk?
Niels: Technisch commerciëel medewerker/engineer op de afdeling Lagertechniek. Het leuke aan mijn functie is de combinatie van het technisch uitwerken van projecten en het maken van offertes, geeft je een heel compleet beeld van een project.
Lukas: Commercieel Medewerker Binnendienst, op de afdeling hijstechniek. Het leuke aan mijn functie is de diversiteit aan werkzaamheden.
Vincent: Commercieel Medewerker Binnendienst, op de afdeling hijstechniek. Elcee is de Nederlandse importeur Gunnebo en verdeelt dit middels een heel aantal dealers over het land. Het is onze taak om de juiste goederen op het juiste tijdstip op de juiste plaats te krijgen.
Niels: Technisch commercieel medewerker/engineer op de afdeling Lagertechniek. De afwisseling tussen techniek en commerciële taken is wat voor mij hetgeen wat deze functie leuk maakt.
Natascha: Commercieel medewerker op de afdeling Lagertechniek. Een functie met een diversiteit aan werkzaamheden van zowel verkoop- als inkooptaken. Afwisselend werk, geen dag is hetzelfde en ondanks de enorme groei is er nog steeds een informele sfeer en ruimte voor eigen initiatieven.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Niels: Onze klanten zitten verspreid over allerlei markten. Zo kan elke technische aanvraag anders zijn.
Lukas: Ervoor zorgen dat de klant op zijn opgegeven leverdatum daadwerkelijk zijn spullen ontvangt. En hoe, dat maakt niet uit!
Vincent: Je krijgt de opdracht/order op basis van vooraf opgestelde voorwaarden. Omdat er zoveel kan veranderen is het de uitdaging om uiteindelijk ook te leveren volgens deze voorwaarden.
Niels: Om op basis van mijn technisch advies, de klant over te halen om voor onze oplossing te kiezen. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk de wensen van de klant mee te nemen in de keuzes die ik maak, zodat we de beste oplossing bieden, op zowel commercieel als technisch gebied.
Natascha: Elcee levert bij zeer diverse bedrijven. Van de Koninklijke Marine tot de machinebedrijfjes om de hoek. Zo ook worden onze glijlagers ingezet als onderdeel van windturbines, in de scheepvaart tot in agrarische machines. Projecten komen in mijn functie minder vaak voor.

Hoe lang werk je al bij Elcee?
Niels: 6,5 jaar
Lukas: 11 jaar
Vincent: 17 jaar
Niels: 3 jaar
Natascha: 25 jaar


Eric
Functie: Internationaal Accountmanager

Wat maakt deze functie zo leuk?
Ik ben bij Elcee Holland B.V. werkzaam als International Accountmanager Seals & Bearings. In die hoedanigheid ben ik dagelijks zowel technisch als commercieel bezig in de Maritieme Sector, scheepvaart. Iedere dag in dit wereldje is weer een andere dag. Vaak weet je ’s morgens niet wat de dag gaat brengen. De diversiteit, dynamiek en uitdagingen welke Elcee Holland en zijn klanten mij bieden is iedere dag weer genieten. Of het nu gaat om NB Projecten, overhalen van onderdelen of complete service jobs: Iedere dag brengt een nieuwe uitdaging.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Elcee Holland B.V. is in 2015 de officiële Wärtsilä Seals & Bearings distributeur geworden. Dit voor de gehele Benelux en een groot stuk van Duitsland. Het in eerste instantie op de rit krijgen en het stabiel maken van de productgroep in Nederland was al een uitdaging op zich waarin we redelijk geslaagd zijn. Maar ook hier valt er nog veel winst te behalen. De uitdaging die er nu ligt is om van het gebied in Duitsland en geheel België een dergelijke stabiele markt te verkrijgen. Dit is een leuke trigger welke we met ons S&B team met alle energie zullen gaan aanpakken.

Wat vind jij de leukste onderdelen/projecten bij Elcee?
Het merendeel van de schepen maakt gebruikt van motoren om van positie A naar B te varen. Maar met alleen een motor kom je er niet. Hiervoor zijn meer onderdelen nodig. Deze onderdelen vallen allemaal in de S&B productgroep. Schroefassen, schroefas afdichtingen, propellers, schroefas lagers en meer. Elcee Holland B.V. kan zich wat dat betreft een “Total Supplier” noemen. Zonder deze onderdelen komt het schip geen meter vooruit. Deze onderdelen zijn in de gehele schroefaslijn erg belangrijk wat helaas te vaak wordt onderschat.

Een project begeleiden vanaf het moment dat het schip binnenkomt tot het moment dat het schip weer gaat varen, gebruik makend van de producten welke door Elcee Holland B.V. geleverd zijn, is en blijft het mooiste van dit beroep. Tevreden gezichten bij zowel de mensen van de werf als van de Kapitein aan boord, daar doe je het voor. En alles volgens een strak schema, Geen enkel schip ligt te wachten op een extra dag in het droogdok of aan de kade. Dat kost tijd en tijd is geld. Om je klanten hierin tevreden te stellen geeft mij iedere dag weer een goed en trots gevoel.

Hoe lang werk je al bij Elcee?
Ik ben in 2016 bij Elcee Holland B.V. gaan werken en sindsdien vul ik mijn dagen met veel werkplezier. Heel veel fijne collega’s met de echte Rotterdamse werk mentaliteit: “Niet zeuren maar doen”. Dit is een credo waar ik volledig achter sta. Klanten bellen jou omdat ze iets nodig hebben en graag geholpen willen worden. Dit moet je dan naar die klant toe ook uitstralen. De klant ontlasten, zijn probleem wegnemen. Daar staat Elcee Holland B.V. voor.


Niels
Functie: Technisch commerciëel medewerker/engineer

Wat maakt deze functie zo leuk?
De combinatie van het technisch uitwerken van projecten en het maken van offertes geeft je een heel compleet beeld van een project. Zo verkoop je op basis van technische kennis en niet enkel op de laagste prijs.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Onze klanten zitten verspreid over allerlei markten. Zo kan elke technische aanvraag anders zijn. Vanuit de offshore en scheepvaart gaat het vaak om grote lagers die veel reken- en tekenwerk vergen. Kleinere lagers kunnen echter net zo interessant zijn, als het gaat om levensduurberekeningen en het kiezen van de juiste materialen.

Wat vind jij de leukste onderdelen/projecten bij Elcee?
Composiet blijft een mooi product, vanwege de zeer ruime toepasbaarheid. Het wordt altijd volgens tekening bewerkt waardoor de vormgeving heel uiteenlopend is. Leuke projecten zijn diegene waar je met deze materialen nieuwe vormen probeert te bereiken. Zo hebben we een lager met een diameter van ca. 5 meter kunnen produceren, door het toepassen van speciale technieken op het composiet.

Hoe lang werk je al bij Elcee?
Ca. 6,5 jaar. Ik ben hier begonnen direct na mijn afstudeerstage, die ik hier gedaan heb.


Trekbank: Ruben, Gido en Vincent.

Vincent
Functie: Commerciëel medewerker binnendienst

Wat maakt deze functie zo leuk?
Mijn functie is commercieel medewerker binnendienst op de afdeling hijs en hef. Elcee is de Nederlandse importeur Gunnebo en verdeelt dit middels een heel aantal dealers over het land. In principe zijn wij voorraadhoudend, zodat we onze dealers direct kunnen beleveren. Bij grote projecten is dit niet altijd het geval, dus is het onze taak om de juiste goederen op het juiste tijdstip op de juiste plaats te krijgen. Met al het gesodemieter wat er bij komt kijken.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
Je krijgt de opdracht/order op basis van vooraf opgestelde voorwaarden. Omdat er zoveel kan veranderen is het de uitdaging om uiteindelijk ook te leveren volgens deze voorwaarden. Daarvoor moet worden samengewerkt met de toeleverancier, de transporteur, maar ook de medewerkers buitendienst en van de werkplaats en expeditie. Aangezien iedereen anders is en ook de belangen vaak kunnen verschillen is het een uitdaging iedereen de juiste kant op te krijgen.

Wat vind jij de leukste onderdelen/projecten bij Elcee?
We leveren ook een aantal producten vanuit Gunnebo Amerika. Dit zijn onderdelen die vaak tot de verbeelding spreken. Kabelschijven voor op schepen, kabelblokken voor op kranen etc. Hier komt veel planning bij kijken, en als ze dan uiteindelijk op tijd in de vrachtwagen op weg naar de klant zijn is het moeilijk je tranen te bedwingen. De afdeling hijs en hef werk ook direct samen met de werkplaats.

Hoe lang werk je al bij Elcee?
Al 17 zomers lang.


Rob
Functie: Accountmanager

Wat maakt deze functie zo leuk?
Wat de functie zo leuk maakt is de diversiteit van bedrijven waar je contact mee hebt. Zo sta je in een garagebox iemand te adviseren voor een lager en zo sta je in een miljoenenbedrijf gietwerk te bespreken.

Wat is voor jou de uitdaging in je functie?
De uitdaging zit hem voor mij in tevreden klanten.

Project op de foto:
Veth Propulsion is een producent van voortstuwingssystemen voor schepen. Veth Propulsion ontwikkelt en produceert diverse typen Z-drives. Naast roerpropellers worden er ook boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets geleverd. De marktsegmenten zijn o.a. baggerij, offshore, binnenvaart, passagiersvaart, sleepboten en megajachten. Onderdelen van Elcee zijn oliekeerringhuizen, klemringen en blokkeerringen.